BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Ramen

Šiandien einant gatve pamačiau kai ką netikėto - veganiški ramen!


Apačioje - ラーメン野菜さん (ponas daržovių ramen) :-)

“Ramen” yra japoniškas makaronų patiekalas panašus į sriubą. Dažniausiai tai sultinyje virti makaronai su trupučiu daržovių, jūros žolių, grybų ar mėsos. Ramen yra viena iš japoniško greito maisto rūšių ir kiekvienoje didesnėje Tokijo gatvėje galima pamatyti nedidelius tik ramen gaminančius restoranėlius. Prie jų per pietus neretai nusitęsia ištisos papietauti atėjusių žmonių eilės. Kai kurios tokios užeigėlės yra visai mažytės, jose nėra kėdžių ir valgoma tiesiog stovint.
Vegetariškų ramen surasti sunku, nes vien sultinys, kuriame verdami makaronai, dažniausiai būna gaminamas iš mėsos. Bet šįkart vienas iš restoranų tinklų matomai nusprendė išbandyti naują jų rūšį ir pagamino vien tik daržovinį ramen. Bandau skanauti :-)
Užėjus į vidų pasitinka… automatas:



Tai dažnas dalykas daugelyje kavinių. Apskritai, japonai mėgsta automatus ir jų galima aptikti visur ir visokių. Šiuo atveju tereikia sumesti reikiamą sumą, paspausti patiekalo mygtuką, gauti užsakymo lapelį ir jį paduoti priėjusiais padavėjai. Gal už dešimties minučių atkeliauja ir lėkštė:



Kiek valgęs ramen užeigose, visur porcijos laaabai didelės. Iš nuotraukos gal sunku suprasti, kokio dydžio šis indas, bet jį įveikęs jautiesi truputį persivalgęs. Be makaronų jame dar buvo pomidorų, česnakų, žalių “misome” lapų, morkų, bulvių, mažų kukurūzų ir gabalėlis japoniško ridiko “daikon”. Skonis gan paprastas, nei aštrus, nei sūrus, nei rūgštus, kaip, beje, ir daugelio japoniškų valgių. Bet buvo visai skanu. Dabar praėjus jau 3 valandoms vis dar jaučiuosi sotus :-)

Rodyk draugams

komentarai (9) | “Ramen”

  1.   manoakys.lt rašo:

    O tu vegetaras/veganas?
    Dabar galvoju, Japonijoj vistiek jūros gėrybės dominuoja, ar tai tik mitas?
    Pagalvojus, gal ten lengviau būti vegetaru? :)
    Nes Lietuvoj, krevetes ar žuvis, na netokia kokybiška kaip pvz Ispanijoj :)

  2.   medus rašo:

    Aš veganas. Taip, Japonijoje jūros gėrybės populiarios ir jų deda į daug kur, bet to nesunku išvengti, jeigu tik moki šifruoti jų raštą :-) O veganu čia būti taip pat lengva kaip ir Lietuvoje. Nemaža dalis tradicinio japoniško maisto yra veganiškas, nes japonai iki Antrojo Pasaulinio karo nevalgė pieno produktų, kiaušinių ir praktiškai jokios mėsos išskyrus žuvį, todėl visa tradicinė virtuvė beveik augalinė. Be to, budistai vienuoliai valgo veganiškai, todėl taip pat yra atskiros tradicijos.

  3.   amonas rašo:

    Vis galvoju, kad reiktų kur nors paragauti ramen, kažkaip manau kad skanu turėtų būti.

  4.   Saulius rašo:

    O Linai, labai patinka, kad tavo nuostabus dienorastis tapo dar vizualesinis - pasakojimai + nuotraukos. Kai rasai apie sakuros zydejima ar "daikteliavima" gatvese - gerai regiu. O nuotraukos, rodos, dar arciau leidzia prie siu dalyku prisiliesti. : )

  5.   Justas rašo:

    O kuo skirias veganas nuo vegetaro? Nesupyk, bet as tai nesuprantu kodel zmones nori buti vegetarais. Taigi taip skanu mesyte:)) Mano pusbrolis irgi vegetaras, tai normaliai man taip ir nepasake, kodel jis taip.

  6.   medus rašo:

    Nepykstu visai :-) Vegetarai paprastai nevalgo mėsos, bet valgo kiaušinius, pieną, nešioja odą, kailius ir naudoja kitus produktus gautus iš gyvūnų. Veganai tuo tarpu nenaudoja jokių gyvūninių produktų: valgo tik augalus, nešioja iš augalų pagamintus arba sintetinius rūbus, nepalaiko pramogų, kuriose naudojami gyvūnai (cirkai, zoosodai ir pan.) ir stengiasi išvengti gaminių, kurie buvo išbandyti su gyvūnais (dažniausiai tai įvairios higienos prekės, kosmetika). | Aš esu veganas dėl etinių priežasčių. Jeigu trumpai, tai manau, kad galėdamas laisvai rinktis tarp produktų, kurių pagaminimui buvo kankinti ir nužudyti gyvūnai (mėsa, pienas, kiaušiniai), ir tarp produktų, kuriems nebuvo (augalinis maistas), tai geriau ir moraliau rinktis pastarąjį. Aš kasdien esu laisvas priimti sprendimus, ką valgysiu, ir pasirenku augalinį maistą, nes jis sukelia mažiau skausmo kitiems, yra ekologiškesnis, o ir nekenkia man pačiam :-) Tas pats ir su kitais kasdienybėje pasitaikančiais pasirinkimais: ką vilkėsiu, kokias pramogas rinksiuosi ir pan. Jeigu supranti angliškai, gali pažiūrėti šias skaidres: http://www.abolitionistapproach.com/media/slides/theory1.html Jose viskas gana glaustai paaiškinta.

  7.   Justas rašo:

    Na sveikintinas dalykas gal. O kodel pienas irgi blogai skaitosi? Juk kaip suprantu, jeigu nemelzhti karviu, tai jom blogai butu? Ar cia del to, kad jos blogom salygom laikomos? Gal durnoki mano klausimai, ir gal apie Japonija labiau klausiti reiketu, bet tiesiog idomu:)

  8.   medus rašo:

    Klausimai nedurni :-) Tik jie jau buvo atsakyti skaidrėse, į kurias daviau nuorodą ;-) Vėl gi, jeigu labai trumpai, tai palyginę karvių ir mėsinių galvijų gyvenimus pamatome, kad pirmosios gyvena ilgiau (apie 5 metus palyginus su 2 mėsinių metais), su jomis elgiamąsi taip pat prastai arba net blogiau (kasmetiniai dirbtiniai apvaisinimai, nėštumai, kasdienis melžimas, nuraginimas, gyvenimas nelaisvėje ir pan.) ir galiausiai pieninės karvės atsiduria toje pačioje skerdykloje. Todėl sakyčiau, kad stiklinėje pieno yra daugiau gyvūno išnaudojimo ir kančios negu gabalėlyje mėsos. Aš renkuosi savo pinigais tokių dalykų neremti. O jeigu labai norisi pieno, tai yra sojos, ryžių ar riešutų "pienai", sojos jogurtai, sojos sūris ir pan. imitacijos :-) | p.s. jeigu domina, siūlau prisijungti prie http://www.animalrights.lt forumo ir ten klausti visko, kas tik atrodys neaišku ;-)

    Redagavo medus 2008-04-08 12:10

  9.   Smithf781 rašo:

    I got what you intend, thankyou for putting up.Woh I am glad to find this website through google. It is a very hard undertaking to seek to please everybody. by Publilius Syrus. adckdceaekdbadda

Rašyk komentarą